Menu

Jedz i chudnij!

22 marca 2017 - dieta
Jedz i chudnij!

Zdrowa dieta dobra dla każdego

Należy konsumować, aby stracić
nadwyżkowe kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| celowo. Białko przyspiesza
przemianę materii aż o 25 procent. Białko należy włączać do śniadania, obiadu i wieczornego posiłku.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najlepiej serwować
wspólnie białka zwierzęce oraz roślinne.
Niezbędne są również tłuszcze. Nie tyje
się od tłuszczu, lecz wtedy, gdy
pochłaniamy zbyt wiele kalorii.
Tłuszcz należy konsumować w
limitowanych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są niezbędne w diecie. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem należy konsumować prawie 70 gramów
tłuszczu codziennie. Tłuszcze dobrze
karmią oraz limitują glukozę we krwi. Kaszasyci, ale nie tuczy. Możnazjeść
6-7 łyżek kaszy dziennie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców trzeba
mieć w diecie, ale nie wolno jeść
winogron, bananów, śliwek – te owoce zawierają mnóstwto cukru. Można konsumować jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce spożywa się po
jedzeniu, na deser, wtedy
najlepiej się trawią i są niezwykle zdrowe. Po godzinie 18.00 nie należy zjadać owoców, bo nie uda się ich strawić przed snem. Około 40 gramów błonnika
dziennie musi skonsumować
każda dama, aby
szybko
trawić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Pyszne jedzenie
oraz sytość pozwalają zrzucać kilogramy
w sposób celowy i szybki. Dlatego warto
zaplanować racjonalne gubienie
kilogramów.

 tabletki na odchudzanie dla 14 latki

tabletki odchudzające groupon